Jestem psychologiem, psychodietetykiem
oraz dietetykiem medycznym. Ukończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie
Wrocławskim i podyplomowe w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Jestem także
absolwentką dietetyki na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Pierwsze szlify
w zawodzie psychologa zdobywałam m.in. pracując w ramach grupy wsparcia z
młodzieżą w Stowarzyszeniu Neuropsychologicznym „Pod Klonowym Liściem”.
Wielokrotnie prowadziłam zajęcia warsztatowe dla różnych grup odbiorców. Jako
psycholog współpracowałam także z Ogólnopolskim Centrum Zaburzeń Odżywiania i Kliniką Diety Gryszkin we Wrocławiu.
Doświadczenie dietetyczne zdobywałam w szpitalach, domu pomocy społecznej,
przedszkolach, poradniach dietetycznych (NZOZ Nowy Dwór, Centrum Futura, Klinika Diety Gryszkin).
Fascynują mnie powiązania między psychiką a ciałem oraz między odżywianiem się a stanem psychicznym. W pracy i w życiu codziennym dostrzegam, że nie tylko emocje wpływają na to, jak czujemy się fizycznie i jak się żywimy. Także to, co jemy i jak traktujemy swoje ciało wpływa na to, jak myślimy, jaki mamy nastrój i jak radzimy sobie z codziennością.